Bananowe ciasteczka jaglane z czekoladą
Zdrowe ciasteczka tylko z 3 składników!!! - bezglutenowe... bez mąki oraz bez dodatku cukru, jajek i tłuszczu. Do tego przygotowanie ich zajmuje tylko 5 minut naszej pracy, resztę wykona piekarnik. A smakują rewelacyjnie i ciężko im się oprzeć - gwarantuję, że nie skończy się tylko na jednym ciasteczku!
Ciasteczka te zawierają płatki jaglane, które wyróżniają się wysoką zawartością składników mineralnych i witamin. Są bogatym źródłem witamin z grupy B, witaminy E i minerałów: wapnia, potasu, magnezu, cynku, fosforu, a także błonnika oraz lecytyny, która korzystnie wpływa na pracę mózgu - poprawia koncentrację i zdolność zapamiętywania. Płatki jaglane wspomagają także usuwanie toksyn z naszego organizmu i dodają energii na cały dzień!
W sam raz jako przekąska do szkoły, ale i nie tylko... idealne są jako deser dla dzieci w każdym wieku 😉
Składniki:
Wykonanie:
Ciasteczka te zawierają płatki jaglane, które wyróżniają się wysoką zawartością składników mineralnych i witamin. Są bogatym źródłem witamin z grupy B, witaminy E i minerałów: wapnia, potasu, magnezu, cynku, fosforu, a także błonnika oraz lecytyny, która korzystnie wpływa na pracę mózgu - poprawia koncentrację i zdolność zapamiętywania. Płatki jaglane wspomagają także usuwanie toksyn z naszego organizmu i dodają energii na cały dzień!
W sam raz jako przekąska do szkoły, ale i nie tylko... idealne są jako deser dla dzieci w każdym wieku 😉
Składniki:
- 3 dojrzałe banany
- 1 szklanka płatków jaglanych
- 50 g gorzkiej czekolady min. 70%
Wykonanie:
Banany obieramy i rozgniatamy widelcem lub blendujemy na gładkie puree. Gorzką czekoladę kroimy w drobną kostkę.
musze zrobic koniecznie
OdpowiedzUsuńO tak - koniecznie zrób są bardzo proste, a takie pyszne :)
UsuńApetyczne ciasteczka Madziu :)
OdpowiedzUsuńKto by takiego ciacha odmówił? No nikt! :D
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że nikt :P
UsuńBezglutenowe, czyli dla nas :)
OdpowiedzUsuńSuper! w takim razie polecam :)
UsuńWymięszałam składniki, wstawiłam do piekarnika, zrobiłam kawę i jedliśmy jeszcze gorące ciasteczka ��. Szybkie i smaczne-polecam.Agnieszka
OdpowiedzUsuńDziękuję za opinię :)
UsuńBardzo mi miło :)
A czy można bez czekolady zrobić? I czy są one miękkie? Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńOczywiście można bez czekolady :) Zamiast czekolady można dodać np. orzechy
UsuńTak, ciasteczka są miękkie :)
Pozdrawiam
Dziękuję. Mam w domu małego alergika i próbuje coś fajnego piec dla niego.
OdpowiedzUsuń