VEGE KOCIOŁKOWANIE - RECENZJA
"Vege kociołkowanie" to książka z przepisami na jednogarnkowe dania w wersji wegetariańskiej i wegańskiej. Autorka promuje w tej książce wspólne gotowanie w plenerze, w kociołku nad ogniskiem. Jednak przepisy te sprawdzą się również w naszej kuchni. Są one bardzo proste w przygotowaniu, smaczne, a do tego zdrowe!
W dzisiejszych czasach każdy jest zabiegany i nie ma czasu na długie stanie w kuchni. A przecież lubimy dobrze i zdrowo zjeść. Dlatego na przeciw nam wychodzi książka Ewy Hangel "Vege kociołkowanie".
O autorce:
Ewa Hangel to autorka książek kulinarnych: "Garnek rzymski", "Kociołkowanie po polsku" oraz "Vege kociołkowanie". W gotowaniu szuka nie elegancji i wyrafinowania, ale łatwości wykonania oraz wspaniałych,intensywnych smaków. Wielbicielka gotowania w jednym garnku.
Kilka słów o książce:
W książce znajdują się 73 sprawdzone przez autorkę przepisy na wegetariańskie dania jednogarnkowe podzielone na następujące działy:
Autorka kilka razy w książce zaznacza swoje zamiłowanie do kuchni węgierskiej, dlatego sporo jest przepisów na dania z ostrą papryką. Także ostatni dział został poświęcony w całości daniom kuchni węgierskiej.
Oprócz przepisów możemy znaleźć kilka interesujących informacji, m.in.
Podsumowując:
Powiem szczerze, że początkowo bardzo sceptycznie podchodziłam do tej książki. Nie jestem ani wegetarianką, ani weganką, jednak książka po wzięciu do ręki naprawdę mnie zainteresowała. Znajduję się w niej bardzo dużo ciekawych i oryginalnych przepisów na dania wege. Z chęcią wszystkie je wypróbuję 😊
Uważam, że zarówno wegetarianie, weganie, jak i mięsożercy, którzy od święta jedzą warzywa będą zachwyceni tymi potrawami. Autorka udowadnia, że kuchnia wege wcale nie musi być nudna!
Jednym minusem dla mnie jest to, że książka nie ma zdjęć, ale pewnie dzięki temu jest w przystępnej cenie.
Polecam ją każdemu!
Dane szczegółowe:
Autor: Ewa Hangel
Ilość stron: 136
Format: 145x220mm
Oprawa: twarda
Rok wydania: 2017
W dzisiejszych czasach każdy jest zabiegany i nie ma czasu na długie stanie w kuchni. A przecież lubimy dobrze i zdrowo zjeść. Dlatego na przeciw nam wychodzi książka Ewy Hangel "Vege kociołkowanie".
Ewa Hangel to autorka książek kulinarnych: "Garnek rzymski", "Kociołkowanie po polsku" oraz "Vege kociołkowanie". W gotowaniu szuka nie elegancji i wyrafinowania, ale łatwości wykonania oraz wspaniałych,intensywnych smaków. Wielbicielka gotowania w jednym garnku.
Kilka słów o książce:
W książce znajdują się 73 sprawdzone przez autorkę przepisy na wegetariańskie dania jednogarnkowe podzielone na następujące działy:
- Towarzystwo wyłącznie warzywne (13 przepisów)
- Ziemniaczane kociołki (7 przepisów)
- Kultowe dania świata w wersji wege (7 przepisów)
- Kaszotto i kasze w różnej postaci (10 przepisów)
- Makaronowe szaleństwa (7 przepisów)
- Ryżowe pyszności (4 przepisy)
- Kociołek z niskim indeksem glikemicznym (14 przepisów)
- Nie zawiodę Was! - dania z miłości do Węgier (11 przepisów)
Oprócz przepisów możemy znaleźć kilka interesujących informacji, m.in.
- o kociołkowaniu
- jak zerwać z rutyną i pokonać nudę w kuchni
- od czego zacząć vege kociołkowanie
- kilka słów o przyprawach i produktach
- kociołkowaniu dla cukrzyków i odchudzających się
Podsumowując:
Powiem szczerze, że początkowo bardzo sceptycznie podchodziłam do tej książki. Nie jestem ani wegetarianką, ani weganką, jednak książka po wzięciu do ręki naprawdę mnie zainteresowała. Znajduję się w niej bardzo dużo ciekawych i oryginalnych przepisów na dania wege. Z chęcią wszystkie je wypróbuję 😊
Uważam, że zarówno wegetarianie, weganie, jak i mięsożercy, którzy od święta jedzą warzywa będą zachwyceni tymi potrawami. Autorka udowadnia, że kuchnia wege wcale nie musi być nudna!
Jednym minusem dla mnie jest to, że książka nie ma zdjęć, ale pewnie dzięki temu jest w przystępnej cenie.
Polecam ją każdemu!
Dane szczegółowe:
Autor: Ewa Hangel
Ilość stron: 136
Format: 145x220mm
Oprawa: twarda
Rok wydania: 2017
Wydawnictwo: Studio Emka
Bardzo fajna książka :) Świetne przepisy :)
OdpowiedzUsuńTak, książka jest super :)
Usuń