PARÓWKI W CIEŚCIE PAPRYKOWYM
Oto pomysł jak urozmaicić zwykłe parówki, aby smakowały niebanalnie. Prosty przepis na parówki na patyku w ostrym cieście paprykowym - super przekąska na imprezy lub kolację. Gdy znudziły Ci się tradycyjne parówki ten przepis jest dla Ciebie - chrupiące ciasto sprawia, że nie będziesz mógł się im oprzeć 😉
Dla dzieci polecam zrobić delikatniejszą wersję i zrezygnować z papryki chili.
Pysznie smakują podane z sałatką ze świeżych warzyw 🥗
Składniki:
Dla dzieci polecam zrobić delikatniejszą wersję i zrezygnować z papryki chili.
Pysznie smakują podane z sałatką ze świeżych warzyw 🥗
Składniki:
- 1 op. parówek
- 1 jajko
- 2/3 szklanki mleka
- 1 szklanka mąki
- 2 łyżeczki papryki słodkiej
- 1/2 łyżeczki papryki chili
- sól
- 1 szklanka oleju
Wykonanie:
Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko, mąkę oraz przyprawy: paprykę słodką mieloną, paprykę chili i sól. Mieszamy dokładnie trzepaczką lub mikserem, aby powstało gładkie ciasto bez grudek.
Każdą parówkę przecinamy na 3 części. Każdą część nabijamy na patyk do szaszłyków i dokładnie obtaczamy w przygotowanym cieście. W małym garnku rozgrzewamy powoli olej, na małym ogniu. Gdy olej się rozgrzeje, umieszczamy porcjami w garnku patyczki z parówkami obtoczonymi w cieście i smażymy z obu stron na złocisty kolor. Następnie przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z sałatką ze świeżych warzyw.
Bardzo smaczna propozycja :) Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńFajny pomysł na kolację :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńMuszą smakować obłędnie
OdpowiedzUsuńOj tak! Są pyszne :)
UsuńSuper przepis,chętnie skorzystam.Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam :) Pozdrawiam
UsuńSuper przepis,chętnie skorzystam.Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńfajna przystawka,albo kolacja na ciepło ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)Na kolację w sam raz :)
UsuńUwielbiam parówki, ale takiej wersji jeszcze nie jadłam.. Czad ! :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie spróbuj :) Jestem pewna, że pokochasz tą wersję ;)
UsuńNie jemy tego typu rzeczy ale pomysł na chrupiącą panierkę bardzo fajny :)
OdpowiedzUsuńPanierkę można wykorzystać do mięs, ryb oraz warzyw :)
UsuńNiezłe :) Muszę spróbować zrobić takie parówki w cieście. Kiedyś zrobiłem parówki z serem, gdzie środek parówki przeciąłem na pół i do tego dałem ser żółty i usmażyłem na patelni.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Polecam :)
Usuń