TWAROŻEK ORZECHOWY Z BAZYLIĄ
Coś dla wielbicieli past kanapkowych... Pasta z twarogu z dodatkiem orzechów laskowych oraz bazylii. Smakuje wyśmienicie. Idealna na śniadanko i nie tylko...
Składniki:
Składniki:
- 200 g sera białego półtłustego
- 15 listków bazylii
- 50 g orzechów laskowych
- 1-2 łyżki oliwy
- 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Wykonanie:
Orzechy wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 8-10 min. Następnie obieramy ze skórki.
Do miski blendera wrzucamy obrane orzechy, umyte listki bazylii i dodajemy oliwę. Miksujemy na gładką masę. Następnie powstałą masę łączymy z serem białym i dodajemy jogurt naturalny. Wszystko dokładnie mieszamy tak, aby powstała jednolita pasta. Przyprawiamy pieprzem i solą.
O wow! Pelne zaskoczenie dla mnie Absolutnie nie wiem jak może smakować taka pasta a myslalam ze znam chyba wszystkie możliwości smakowe takich past Chyba się pokusze o twoja propozycje i zrobie odrobinke na probe Dam oczywiście znac Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńKoniecznie proszę napisać jak smakowała :)
UsuńNiezłe :) Bardzo lubię pasty kanapkowe, szczególnie lubię je jeść z grzankami :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk