SAŁATKA HAWAJSKA

Sałatka znana prawie przez wszystkich i stara jak świat 😉 Ja znam ją od dzieciństwa, odkąd pamiętam gościła u nas w domu na świętach i różnego rodzaju imprezach. Szukając sałatki na wieczór ze znajomymi, przypomniałam sobie własnie o niej. Nie jadłam jej ze "100 lat" bo całkiem o niej zapomniałam, a jest bardzo szybka i prosta w wykonaniu. Sprawdzi się na każdej imprezie. I znowu przekonałam się, że proste rozwiązania są najlepsze! Oto małe przypomnienie dla tych, którzy zapomnieli jaka dobra jest ta sałatka 😋 


Składniki:
  • ok. 300-350 g szynki konserwowej w kawałku
  • 200-250 g sera żółtego w kawałku
  • 1 puszka ananasa
  • 1 słoik selera sałatkowego Dagoma
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
Wykonanie:

Szynkę oraz ser żółty kroimy w kostkę. Ananasa odsączamy z syropu i również w kostkę. Selera i kukurydzę odsączamy z zalewy. Selera kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy w salaterce z majonezem. Przyprawiamy pieprzem oraz solą. 

   

   
  



Komentarze

Prześlij komentarz

Printfriendly

Copyright © Kuchnia MagdaLeny