DOMOWE HOT DOGI
Hod dogi 🌭...kojarzą mi się z podróżą, bo można je znaleźć prawie na każdej stacji benzynowej⛽ Dawniej, gdy gdzieś jechaliśmy to podczas tankowania, hot dogi były stałym punktem programu 😉 Ale od kiedy zaczęłam odżywiać się świadomie hot dogi na stacjach benzynowych już nie kuszą. Czasami jednak ma się ochotę na dobrej jakości fast fooda, wtedy warto zrobić go w domu.
Składniki:
( 2 porcje )
Składniki:
( 2 porcje )
- 2 bułki podłużne
- 1/2 pomidora
- 2 listki sałaty
- 2 parówki
- 2 ogórki konserwowe
- prażona cebula
- ketchup
- musztarda meksykańska Dagoma
Wykonanie:
Bułki kroimy wzdłuż, ale nie przekrawamy do końca. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 3-5 min. Parówki gotujemy we wrzącej wodzie przez około 3-4 min. Wyjmujemy z wody. Pomidora i sałatę myjemy, osuszamy. Pomidora kroimy w półplasterki, a ogórka konserwowego w plasterki.
Bułkę wyciągamy z piekarnika i wkładamy do niej sałatę, parówkę, pomidora i ogórka. Posypujemy prażoną cebulką i na końcu dodajemy ketchup i/lub musztardę.
Polecam musztardę meksykańską Dagomy - to jak połączenie musztardy z ostrym sosem paprykowym i na pewno przypadnie do gustu osobom lubiącym ostre smaki. Do hot dogów pasuje idealnie.
* Wpis powstał we współpracy z Dagoma
Mniam, pyszne hot dogi :) Już ich dano nie jadłem :) Muszę kiedyś sobie takie zrobić :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie,
Patruk
Polecam!!! Najlepsze są takie domowe z mnóstwem dodatków :)
Usuń