SAŁATKA CURRY Z SELERA NACIOWEGO

Sałatka curry z selerem naciowym oraz kurczakiem to ulubiona sałatka w moim domu. Gdy pojawia się na święta, zawsze robi furorę wśród gości. Ja tę sałatkę trochę zmodyfikowałam dodając winogron i granat. Wyszła rewelacyjna !

Składniki:
  • 1 op. selera naciowego
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 200 g winogron czerwonych
  • 1/2 granatu
  • 3 łyżki majonezu (bez glutenu)
  • 1 łyżeczka curry
  • przyprawa do kurczaka
  • sól, pieprz
  • oliwa do smażenia


Wykonanie:

Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy kawałki kurczaka. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, curry, pieprzem i solą. Smażymy, a następnie studzimy. Selera naciowego i winogron myjemy, osuszamy. Seler naciowy kroimy w kostkę, a winogron kroimy w ćwiartki. Wyłuskujemy ziarenka granatu. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy majonez i mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem i solą.




Komentarze

  1. Majonez "bez glutenu", dobre:) Majonez super food, za to gluten - samo zło!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Printfriendly

Copyright © Kuchnia MagdaLeny