SAŁATKA CURRY Z SELERA NACIOWEGO
Sałatka curry z selerem naciowym oraz kurczakiem to ulubiona sałatka w moim domu. Gdy pojawia się na święta, zawsze robi furorę wśród gości. Ja tę sałatkę trochę zmodyfikowałam dodając winogron i granat. Wyszła rewelacyjna !
Składniki:
Wykonanie:
- 1 op. selera naciowego
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- 200 g winogron czerwonych
- 1/2 granatu
- 3 łyżki majonezu (bez glutenu)
- 1 łyżeczka curry
- przyprawa do kurczaka
- sól, pieprz
- oliwa do smażenia
Wykonanie:
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy kawałki kurczaka. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, curry, pieprzem i solą. Smażymy, a następnie studzimy. Selera naciowego i winogron myjemy, osuszamy. Seler naciowy kroimy w kostkę, a winogron kroimy w ćwiartki. Wyłuskujemy ziarenka granatu. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy majonez i mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem i solą.
Majonez "bez glutenu", dobre:) Majonez super food, za to gluten - samo zło!
OdpowiedzUsuń