Roladki naleśnikowe z łososiem
Pyszna i prosta przekąska na kolacje. Bardzo ładnie prezentuje się na talerzu i idealnie sprawdzi się na imprezie czy przyjęciu. Można podać je razem z sałatką.
Składniki:
Naleśniki:
Składniki:
Naleśniki:
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka gazowanej wody mineralnej
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Nadzienie:
- 1op. serka chrzanowego
- 100 g łososia wędzonego
- pęczek natki pietruszki
- pęczek koperku
- mieszanka sałat
Wykonanie:
Naleśniki: W misce rozbijamy jajka. Dodajemy mleko, wodę i mieszamy mikserem. Mieszamy obie mąki i dodajemy porcjami do składników mokrych, cały czas miksując. Przyprawiamy solą i pieprzem. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Nadziewanie: Natkę pietruszki i koperek myjemy, suszymy i drobno siekamy. Łososia wędzonego kroimy na małe kawałki. Gotowe, wystudzone naleśniki smarujemy serkiem chrzanowym, posypujemy posiekaną zieleniną, układamy kawałki łososia, a na końcu układamy kawałki sałat. Zwijamy naleśnika ciasno w rulon i kroimy w plastry. Gotowe plastry układamy na talerzu i gotowe!
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń