Roladki naleśnikowe z łososiem

Pyszna i prosta przekąska na kolacje. Bardzo ładnie prezentuje się na talerzu i idealnie sprawdzi się na imprezie czy przyjęciu. Można podać je razem z sałatką.


Składniki:

Naleśniki:
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka gazowanej wody mineralnej
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
Nadzienie:
  • 1op. serka chrzanowego
  • 100 g łososia wędzonego
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek koperku
  • mieszanka sałat

Wykonanie:

Naleśniki: W misce rozbijamy jajka. Dodajemy mleko, wodę i mieszamy mikserem. Mieszamy obie mąki i dodajemy porcjami do składników mokrych, cały czas miksując. Przyprawiamy solą i pieprzem. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Nadziewanie: Natkę pietruszki i koperek myjemy, suszymy i drobno siekamy. Łososia wędzonego kroimy na małe kawałki. Gotowe, wystudzone naleśniki smarujemy serkiem chrzanowym, posypujemy posiekaną zieleniną, układamy kawałki łososia, a na końcu układamy kawałki sałat. Zwijamy naleśnika ciasno w rulon i kroimy w plastry. Gotowe plastry układamy na talerzu i gotowe!









Komentarze

  1. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Printfriendly

Copyright © Kuchnia MagdaLeny