PASTA KANAPKOWA Z MAKRELĄ
Pasta idealna do kanapek... Urozmaici zarówno śniadanie jak i kolację.
Składniki:
Składniki:
- 1 makrela wędzona
- 4 jajka
- pęczek szczypiorku
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Szczypiorek drobno kroimy. Makrelę obieramy ze skóry, czyścimy z ości i rozrywamy rękami na małe kawałki. Ugotowane i ostudzone jajka drobno siekamy nożem lub ścieramy na tarce na ostrych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Super pasta rybna :) Ja strasznie uwielbiam pasty rybne :) Zazwyczaj robię je na bazie twarogu i cebuli :) Muszę kiedyś spróbować zrobić taką pastę z majonezem ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Polecam spróbować :) To ulubiona pasta mojego męża i często u nas w domu ją robię. Jest naprawdę dobra!
Usuń