Spring rolls
Spring rolls to rodzaj sajgonek podawanych na świeżo, bez smażenia. To świeże warzywa zawinięte w papier ryżowy. Najlepiej smakują z ostro-słodkim sosem chili. Są banalnie w wykonaniu i wystarczy niecałe 15 minut, aby były gotowe! Idealnie sprawdzą się jako przekąski na wieczór z przyjaciółmi.
Ja postawiłam na fit przekąski, bezglutenowe i wegańskie... z sałatą, marchewką, papryką i awokado. Jednak możecie je komponować dowolnie i dodawać do nich nie tylko warzywa, ale też ugotowany makaron, np. sojowy, usmażone krewetki czy kurczaka...
Składniki:
Wykonanie:
Ja postawiłam na fit przekąski, bezglutenowe i wegańskie... z sałatą, marchewką, papryką i awokado. Jednak możecie je komponować dowolnie i dodawać do nich nie tylko warzywa, ale też ugotowany makaron, np. sojowy, usmażone krewetki czy kurczaka...
- 6 arkuszy papieru ryżowego
- 6 listków mini sałaty rzymskiej
- 1 marchewka
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 awokado
- sos słodka chili
Wykonanie:
Sałatkę myjemy i osuszamy. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w cienkie słupki. Paprykę myjemy, usuwamy nasionka i kroimy w cienkie paseczki. Awokado obieramy ze skóry i kroimy w paski.
Nigdy nie jadłam. Ładne Ci wyszły ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam :)
OdpowiedzUsuńCzegoś takiego jeszcze nie próbowałam... muszę kupić tylko papier ryżowy...
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)