SEREK TRUSKAWKOWY Z MUSLI

Szybki deser serowy o smaku truskawkowym a'la domowy serek homogenizowany. W odróżnieniu od kupnego serka homogenizowanego, ten domowy zawiera same naturalne składniki i jest bez konserwantów, barwników oraz syropu glukozowo-fruktozowego. Nie zawiera również cukru, a słodzony jest miodem. Dlatego idealnie nadaje się dla dzieci na deser, drugie śniadanie czy podwieczorek. Z pewnością dzieci go pokochają bo jest delikatny i kremowy, a w smaku - rewelacyjny!


Składniki:
(2 porcje)
Wykonanie:

Twaróg wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy mleko oraz miód i blendujemy na gładką masę. Na końcu dodajemy sproszkowaną truskawkę liofilizowaną i blendujemy, aż otrzymamy konsystencję i wygląd serka homogenizowanego.  
Przygotowujemy 2 pucharki/miseczki. Na dno sypiemy odrobinę musli, następnie wykładamy 1/4 porcji serka, ponownie sypiemy musli, kolejną warstwę serka (1/4 porcji) i na wierzch również posypujemy musli. To samo powtarzamy z drugim deserem.
Możemy podać od razu po przygotowaniu lub przechowujemy w lodówce.








* Wpis powstał we współpracy z Foods by Ann



Komentarze

  1. Takie deserki smakują najlepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki deserek to ja rozumiem :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fantastyczny deser i do tego jak pięknie podany :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie znam tej firmy. Deser wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Printfriendly

Copyright © Kuchnia MagdaLeny