LEMONIADA MELONOWA Z MIĘTĄ

Mimo, że wakacje pomału dobiegają końca, pogoda dopisuje, nawet nad morzem 😏 W takie dni jak dzisiaj dobra lemoniada to podstawa, a najlepiej jak będzie to domowa lemoniada 🍹 Dlatego dziś u mnie królowała lemoniada melonowa z miętą oraz sokiem z limonki, z dodatkiem miodu. Smakuje znakomicie, a do tego jest orzeźwiająca i super gasi pragnienie. Jutro u mnie powtórka 😉 A Wy skusicie się na szklaneczkę pysznej domowej lemoniady?


Składniki:
  • 1 melon
  • 2 limonki lub 1 cytryna
  • ok. 20 listków mięty
  • 1 łyżka miodu
  • 1 szklanka wody mineralnej
Wykonanie:

Melona obieramy ze skóry, przekrawamy na pół, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Kawałki melona wrzucamy do misy blendera. Dodajemy sok z wyciśniętych limonek lub cytryny, miód oraz listki mięty. Blendujemy wszystko na gładki mus, a na końcu dodajemy wodę i mieszamy. Jeżeli chcemy, aby lemoniada była klarowna jak na zdjęciu, przelewamy ją przez sitko. Podajemy schłodzoną.


  




Komentarze

Prześlij komentarz

Printfriendly

Copyright © Kuchnia MagdaLeny