SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM, OWOCAMI I SEREM PLEŚNIOWYM
Warstwowa sałatka pełna różnorodnych smaków...z selerem naciowym, awokado, jabłkiem, serem pleśniowym oraz dodatkiem orzechów włoskich i granatu. Połączenie genialne! Prawdziwa eksplozja smaku dla kubków smakowych. Szybka w wykonanie a efekt zachwytu gwarantowany 😉 Idealna na każdą okazję, jak i bez okazji - do pracy, do szkoły, na kolację czy drugie śniadanie.
Zaliczam ją do grona moich najlepszych sałatek. Polecam!
Składniki:
Zaliczam ją do grona moich najlepszych sałatek. Polecam!
Składniki:
- 6-7 łodyg selera naciowego
- 1 jabłko
- 1 awokado
- 100 g sera pleśniowego
- 50 g orzechów włoskich
- 1/2 granatu
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
Wykonanie:
Selera naciowego myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Jabłko i awokado obieramy ze skórki, z jabłka usuwamy gniazda nasienne, a awokado pozbawiamy pestki. Owoce kroimy w kostkę. Ser pleśniowy również kroimy w kostkę. Orzechy włoskie grubo siekamy. Wyłuskujemy ziarenka granatu.
Na dno salaterki wykładamy selera naciowego, na niego wykładamy ser pleśniowy, kolejno wykładamy awokado, jabłko, posiekane orzechy, a na wierzch ziarenka granatu.
W kubku mieszamy majonez z jogurtem greckim oraz musztardą. Dodajemy sok z cytryny, sól oraz pieprz. Mieszamy i gotowym sosem polewamy wierzch sałatki.
Wygląda świetnie i na pewno smakuje rewelacyjnie. :-)
OdpowiedzUsuńJest pyszna. Polecam :)
UsuńMuszę koniecznie zrobić :) pięknie podane.
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Polecam bo pycha!
UsuńWspaniała sałatka, na pewno spróbuję! :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńBardzo smakowita sałatka :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńWspaniała sałatka :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńSuper przepis, już próbowałam...szczerze polecam :)
OdpowiedzUsuńI tak też smakuje :)
OdpowiedzUsuń