SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM, OWOCAMI I SEREM PLEŚNIOWYM

Warstwowa sałatka pełna różnorodnych smaków...z selerem naciowym, awokado, jabłkiem, serem pleśniowym oraz dodatkiem orzechów włoskich i granatu. Połączenie genialne! Prawdziwa eksplozja smaku dla kubków smakowych. Szybka w wykonanie a efekt zachwytu gwarantowany 😉 Idealna na każdą okazję, jak i bez okazji - do pracy, do szkoły, na kolację czy drugie śniadanie. 
Zaliczam ją do grona moich najlepszych sałatek. Polecam!



 Składniki:
  • 6-7 łodyg selera naciowego
  • 1 jabłko
  • 1 awokado
  • 100 g sera pleśniowego
  • 50 g orzechów włoskich
  • 1/2 granatu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz
Wykonanie:

Selera naciowego myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Jabłko i awokado obieramy ze skórki, z jabłka usuwamy gniazda nasienne, a awokado pozbawiamy pestki. Owoce kroimy w kostkę. Ser pleśniowy również kroimy w kostkę. Orzechy włoskie grubo siekamy. Wyłuskujemy ziarenka granatu.
Na dno salaterki wykładamy selera naciowego, na niego wykładamy ser pleśniowy, kolejno wykładamy awokado, jabłko, posiekane orzechy, a na wierzch ziarenka granatu. 
W kubku mieszamy majonez z jogurtem greckim oraz musztardą. Dodajemy sok z cytryny, sól oraz pieprz. Mieszamy i gotowym sosem polewamy wierzch sałatki.



  



Komentarze

Prześlij komentarz

Printfriendly

Copyright © Kuchnia MagdaLeny