Zupa jaglana z granatem i migdałami
Gdy rano nie masz czasu i brak Ci pomysłu co by tu jeść. Oto pomysł na szybkie i zdrowe śniadanie... zupa jaglana na mleku, słodzona bananem, z dodatkiem granatu i płatków migdałowych. Przepyszna! Doda Ci energii na cały poranek 😊
Składniki:
Składniki:
- 1 szklanka dowolnego mleka ( u mnie jest sojowe)
- 3 łyżki płatków jaglanych
- 1 banan
- 1/4 granatu
- garść płatków migdałowych
Wykonanie:
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy płatki jaglane i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 5 min. Banana obieramy, kroimy w plasterki i wrzucamy do mleka. Za pomocą blendera miksujemy wszystko na gładki krem. Wyłuskujemy ziarenka granatu. Gotową zupę wylewamy na talerz, posypujemy ziarenkami granatu i płatkami migdałowymi.
Jaglanka? Jestem na tak! :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Dzisiaj wyprobowalam, pycha!
OdpowiedzUsuńDziękuję!
Usuń