NADZIEWANE POMIDORKI
Super szybka przekąska na kolację lub imprezę z przyjaciółmi. Pomidory nadziewane twarożkiem z dodatkiem papryki, łososia wędzonego i koperku. Robi się je błyskawicznie i świetnie smakują.
Składniki:
- 4 pomidory
- 200 g sera białego
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
- 50 g łososia wędzonego
- pęczek koperku
- 1/3 papryki czerwonej
- sól, pieprz
Wykonanie:
Pomidory myjemy, osuszamy, odcinamy wierzch i wydrążamy w środku. Paprykę myjemy i kroimy na drobną kostkę. Umyty pęczek koperku drobno siekamy. Łososia wędzonego kroimy na mniejsze kawałki. Twaróg mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy pokrojonego łososia, paprykę oraz koperek. Mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wydrążone pomidory napełniamy masą serową. Udekorować listkiem bazylii, pietruszki lub innej zieleniny.
Komentarze
Prześlij komentarz